header-clanek
Na trhu jsou tisíce vychytávek, nástrojů a vylepšení pro správu sociálních sítí. Jak se ale vyznat v takovém množství? Jak vybrat ty, které vám opravdu pomohou namísto toho, aby vás okrádaly o čas a pozornost? Máme pro vás přehled 101 nejlepších nástrojů pro rok 2017. 

1
Facebook Ads aneb čím spravovat reklamy

Reklamy na Facebooku jsou často velmi úspěšným a relativně levným způsobem, jak zlepšit výsledky vašich stránek, navýšit konverze nebo zaujmout větší množství publika. Navíc existují nástroje, které vám pomohou spravovat reklamy mnohem efektivněji.

  1. AdEspresso

AdEspresso je nástroj pro optimalizaci Facebookových reklam. Dá se skvěle využít pro A/B testování, reporting a optimalizaci jednotlivých kampaní. Pokud chcete budovat strategii na základě dat, je tenhle nástroj ten pravý.

  1. AdRoll

AdRoll je nástroj pro retargeting a plánování reklam. Jeho výhodou je, že zvládne reklamy napříč sociálními sítěmi a k tomu i reklamy na Google. Můžete v něm vytvářet reklamy a sledovat výsledky bez ohledu na to, jak velký hráč na trhu jste.

  1. AdSpringr

AdSpringr pomáhá získat z Facebookových reklam ty nejlepší možné výsledky. Dá se v něm skvěle automatizovat tvorba kampaní, navíc zahrnuje nástroj pro bidování vašich PPC reklam.

  1. Adstage

Pro ty, kdo spravují reklamy napříč sociálními sítěmi nebo platformami, může být velkým pomocníkem Adstage. Je to takový autopilot pro vaše kampaně, který zahrnuje A/B testování, automatizaci kampaní i notifikace. Správu a vyhodnocení kampaní tu máte pod drobnohledem.

  1. Driftrock

Driftrock nabízí možnost pomyslně projít s uživatelem celým nákupním cyklem, získat více leadů z reklam a přetvořit je v konverze. Funguje napříč sociálními sítěmi a umožňuje propojení s vaším CRM systémem. Chytrá věcička pro ty, kdo chtějí získat stálé zákazníky a neplýtvat náklady na nefunkční reklamy.

  1. Hootsuite Ads

S nástrojem Hootsuite Ads můžete snadno spravovat reklamy na Facebooku a Instagramu. Stejně jako Driftrock nabízí propojení s CRM systémem nebo e-mailingem. Navíc k němu může mít přístup několik editorů najednou.

  1. Facebook Ad Manager

Samozřejmě nesmí chybět Facebook Ad Manager. Nástroj přímo od Facebooku má vlastní appku pro iOS i Android, což je velká výhoda. O něco horší je přehlednost, ale i přesto zůstává základním nástrojem pro správu a vyhodnocování kampaní.

  1. Qwaya

Také Qwaya nabízí správu kampaní na Facebooku a Instagramu. Můžete ji používat k plánování kampaní, nastavení pravidel pro jednotlivá publika, testování kampaní, vytváření kampaní s více produkty a mnoho dalšího. Je propojená s Google Analytics, nabízí prostor pro více správců, a navíc má i možnost pro ukládání šablon jednotlivých reklam.

  1. Perfect Audience

Perfect Audience pomáhá s retargetingem na Facebooku. Pokud potřebujete oslovit větší množství lidí nebo pracovat s těmi, kteří vám přináší konverze, tenhle nástroj vám s tím může pomoci.

  1. Wordstream Calculator

Jak poznat, jestli jste nastavili reklamy správně? Pomáhají vám opravdu generovat konverze nebo by třeba fungovaly lépe na jiné platformě? Vyzkoušejte Wordstream Calculator, který vám pomůže zjistit, která reklama vám přináší nejvíc, jak se dají optimalizovat náklady a jaké jsou další možnosti cílení.

2
Nástroje pro správu profilů na Facebooku

Nejdůležitější zbraní každého správce je kvalitní nástroj pro správu stránek. Většinou u něj trávíte nejvíc času, pomáhá vám sledovat zmínky, publikovat a plánovat příspěvky, komunikovat s fanoušky a mnoho dalšího. Které nástroje patří mezi ty nejlepší?

  1. Agorapulse

Agorapulse patří mezi nejkomplexnější nástroje pro správu stránek na Facebooku, Twitteru, Instagramu a dalších větších sociálních sítích. Co umí?

  • sledovat zmínky napříč sociálními sítěmi
  • plánovat a publikovat statusy, a to včetně pokročilého plánování,
  • nabízí vlastní kalendář důležitých událostí, které byste jako správce neměli minout,
  • měřit dosah publika,
  • vytvářet podrobné reporty,
  • vytvářet různé typy soutěží (losování, kupony, fotosoutěže, kvízy a další)

Navíc má appku, která běží na iOs i Android.

  1. Drumup

Drumup je aplikace pro správu účtů na Facebooku, Twitteru a LinkedInu. Oproti ostatním podobným appkám nabízí možnost sledovat obsah, který je relevantní pro vaši stránku (zprávy, blogy a podobně). V českém prostředí využijete spíš pro inspiraci.

  1. eClincher

eClincher nabízí správu Facebooku, Twitteru, Google+ a LinkedInu. Můžete s ním spravovat stránky a profily na jednotlivých sítích, plánovat a publikovat příspěvky, analyzovat, vyhodnocovat. Monitoruje klíčová slova a hashtagy, nabízí rozšíření pro Chrome a navíc je docela přehledný.

  1. Hootsuite

A ještě jednou Hootsuite. Jeden z nejuniverzálnějších nástrojů pro správu, se kterým můžete pracovat až na 35 různých sociálních sítích. Hlídá dosahy příspěvků a stránek, pomáhá s plánováním a publikací, nabízí přehlednou analytiku. Stojí za to ho prozkoumat i v případě, že používáte jen hrstku z podporovaných sítí.

  1. Komfo

Komfo je něco jako nástroj pro správu zákaznických vztahů napříč sociálními sítěmi. Můžete tu publikovat, promovat příspěvky, vytvářet reklamy a měřit je s jasnými cíli.

  1. Mavsocial

Mavsocial se zaměřuje hlavně na vizuální obsah. Využijete ho především k plánování příspěvků, monitorování zmínek a konverzací. Oproti jiným se vyznačuje vlastní fotobankou s miliony obrázků, které můžete volně využít na sociálních sítích. Pokud ovšem chcete obrázky z fotobanky.

  1. Oktopost

Oktopost je skvělý pro B2B podnikání. Zahrnuje samozřejmě možnost správy, vyhodnocování a plánování, ale navíc taky pokročilé měření zmínek a dosahů a práci s ambasadory značek.

  1. Rignite

Rignite – další nástroj pro správu, publikování…. Vyniká však možností pracovat s influencery, VIP zákazníky, dodavateli a všemi ostatními, kdo mají co dočinění s vaší značkou.

  1. Sendible

Přestože se Sendible prezentuje jako nástroj číslo jedna pro agentury, využijete ho i jako správce jedné nebo několika málo stránek. Velmi přívětivé uživatelské prostředí pomáhá přehledně plánovat a publikovat příspěvky, pracovat s publikem nebo se zmínkami o vaší značce.

  1. Sprout Social

Appka Sprout Social se skvěle hodí pro všechny funkce, které od nástroje pro správu očekáváte. Navíc ale poskytuje chytrý monitoring zpráv a konverzací a k tomu CRM nástroj pro správu fanoušků a followerů.

  1. Statusbrew

Pro lepší práci s publikem využijte Statusbrew. Pracuje s Facebookem, Twitterem, Instagramem, LinkedInem a Google+ a pomáhá propojit značku s influencery, fanoušky a potenciálními klienty, které by mohla vaše stránka zajímat.

  1. Zoho Social

Zoho Social se skvěle hodí pro správu účtů napříč platformami. Můžete plnohodnotně spravovat stránky, publikovat, plánovat, a ještě k tomu monitorovat příležitosti, které vám pomohou růst.

2 monit
Monitorovací nástroje

Nástrojů pro monitorování a měření zmínek, dosahu nebo témat je nepřeberné množství. Vybrali jsme pro vás pár těch skutečně dobrých.

  1. Brand24

Brand24 je jeden z nejlepších monitorovacích nástrojů na trhu. Můžete ho použít pro monitoring sociálních sítí stejně jako pro monitorování různých webů (blogů, fór, zpravodajství,…). Navíc nabízí možnost podrobně analyzovat výsledky.

  1. Brandwatch

Brandwatch, podobně jako Brand 24, je jeden z nejlepších nástrojů pro monitoring zmínek, které o vás proběhly na internetu. Můžete tu sledovat, kdo a jak o vás mluví, nastavit témata, která se vás týkají nebo vás zajímají, sledovat demografické údaje spojené s těmito tématy a mnoho dalšího.

  1. Carma

Carma umí monitorovat napříč tradičními i novými médii ve více než 100 zemích světa. V případě sociálních sítí umí pracovat se všemi hlavními platformami, několika jazyky a umí vytvářet automatický report výsledků.

  1. Mention

Také Mention umí hlídat zmínky o značce, tématu nebo stránce. Měří citové zabarvení příspěvků a pomáhá s vyhledáváním potenciálních brand ambassadorů nebo influencerů v daném oboru. Velkou výhodou je možnost odpovídat na komentáře přímo v prostředí aplikace.

  1. Trackur

Trackur můžete použít stejně dobře na měření zmínek na sociálních sítích i na klasických zpravodajských webech (anglicky mluvících). Pokud je toto prostředí relevantní pro váš business, získáte cenný přehled o trendech, tématech a aktualitách, které hýbou trhem.

3
Analytické nástroje

Správné sledování údajů získaných prostřednictvím Facebooku vám může pomoci zjistit, jestli to, co děláte, děláte správně. Kromě toho je dobrá analytika důležitá pro správné nastavení strategií obsahu nebo reklam. Vyzkoušejte, jak vaše stránka poroste, pokud budete správně využívat tyhle nástroje.

  1. Cyfe

Cyfe nabízí jedinečný prostor pro měření všech marketingových taktik, které používáte na sociálních sítích. Na základě výsledků stránky, zmínek, dosahu a chování fanoušků monitoruje vaše působení na sociálních sítích.

  1. Fanpage Karma

Fanpage Karma umí analyzovat váš profil a sledovat, jestli splňujete KPI. Stačí zadat jméno stránky nebo ID a o zbytek se už postará nástroj sám. Navíc je zdarma.

  1. LikeAlyzer

LikeAlyzer od Meltwater je další nástroj pro rychlou analýzu vaší Facebookové stránky. Vložíte URL do vyhledávacího pole a za pár vteřin máte kompletní přehled o tom, jak si vedete. Jednoduché, rychlé, užitečné.

  1. Quintly

Quintly je profesionální analytický nástroj, který se skvěle hodí pro ty, kdo chtějí mít podrobný přehled o tom, jak si jejich stránka vede. Snadno si přizpůsobíte hlavní nástěnku, takže máte nejdůležitější data jako na dlani. Můžete se tu porovnat i s podobnými nebo konkurenčními stránkami.

  1. Rival IQ

Rival IQ, podobně jako Quintly, nabízí možnost sledovat nejen metriky na sociálních sítích, ale i to, jak si stojíte v porovnání s konkurencí. Kromě toho také dává do souvislostí aktuální témata a hashtagy, které letí ve vašem oboru.

  1. Scoreboard Social

Scoreboard Social se také zaměřuje na konkurenci. Můžete sledovat, jak si vedou v porovnání s vámi, přiučit se něco od špiček v oboru nebo hledat náměty na soutěže a obsah, který funguje. To vše založeno na analytických faktech.

  1. Socialbakers

U nás jeden z nejznámějších nástrojů nabízí Socialbakers. Velmi podrobné analýzy využijete hlavně tehdy, pokud aplikujete výsledky ze sociálních sítí na svůj business. Navíc umí nabídnout skvělá doporučení, která vytváří na základě propracovaných algoritmů. Nástroj, který je v analytice hodně vepředu.

  1. Sociograph

Sociograph se hodí pro měření kvality příspěvků na vašich stránkách nebo ve skupinách. K základním analytickým údajům navíc přidává detailní pohled do dění v komunitě okolo vás.

  1. Simply Measured

Simply Measured umí měřit Facebookové stránky a jejich výsledky velmi obsáhle a do hloubky, srovnávat s konkurencí a sledovat, který obsah má virální potenciál nebo co přináší nejlepší konverze.

  1. Sotrendrer

Sotrender je vyvinutý na míru online marketérům. Registrace je zdarma a získáte detailní reporty, přehled o publiku a reporty pro benchmarking.

  1. Sumall

Malý, ale užitečný nástroj je Sumall. Je zdarma a nabízí reporty ze stránky, které vám dají přehled o vašem publiku, dosahu a zaujetí. Jediné, co musíte udělat je zaregistrovat se a pak už vám budou chodit pravidelné výsledky. Denně nebo týdně.

  1. SumoRank

Další nástroj zdarma je SumoRank od Buzzsumo. Rychlá analýza vaší Facebookové stránky pomůže zjistit, které příspěvky fungují nejlépe. Sledovat můžete svou stránku nebo jiné stránky, které vás zajímají. Pomůže vám to zjistit, které typy příspěvků ve vašem oboru fungují nejlépe.

  1. TapClicks

TapClicks umožňuje sledování všech marketingových dat na jednom místě, a to včetně Facebookové reklamy. Nabízí řešení pro firmy, agentury i běžné uživatele, takže si můžete vybrat model, který vám bude nejvíc vyhovovat.

  1. Unmetric

Unmetric umí rozpoznat atraktivitu vašeho obsahu, abyste mohli pracovat s takovými příspěvky, které fungují nejlépe. Umožní vám analyzovat obsah na základě přesných dat, navrhnout nové příspěvky a měřit, jak si stojí v porovnání s ostatními. K tomu všemu využívají vlastní nástroje s umělou inteligencí.

  1. Wiselytics

Měření pro Facebook a nově v beta verzi i pro Twitter teď nabízí Wiselytics. Cílem tohoto nástroje je poskytnout uživatelům všechny klíčové metriky, které potřebujete pro měření dosahu, zapojení publika, virality nebo plánování obsahu. To vše na základě dat.

4
Nástroje pro automatizaci

Pokud potřebujete publikovat obsah ve chvílích, kdy není jednoduché být online, potřebujete si naplánovat příspěvky na každý den nebo na chvíle, kdy je vaše publikum nejaktivnější, hodí se mít po ruce pár nástrojů, které vám pomohou s automatizací.

  1. Buffer

Jeden z nejlepších nástrojů pro automatizaci obsahu na sociálních sítích je Buffer. Můžete ho propojit s několika profily napříč platformami, naplánovat příspěvky na dobu, která se vám hodí, sdílet a docílit tak maximálního zapojení publika.

  1. Coschedule

Social media kalendář nabízí Coschedule. Využijete ho hlavně pro Facebook k nastavení příspěvků a hlídání důležitých termínů, které by vám neměly uniknout.

  1. dlvrit

Díky dlvrit můžete automaticky nastavit příspěvky na Facebook, Twitter, Google+ a řadu dalších sítí. Využít můžete RSS feed, navíc tu najdete skvělé inspirační zdroje relevantní pro vaši stránku.

  1. Everypost

Everypost vám pomůže tvořit atraktivní a fungující obsah pro vaši stránku. Příspěvky můžete upravovat na míru danému publiku, plánovat zveřejnění a sledovat metriky toho, jak si váš příspěvek vede.

  1. IFTTT

Silnou zbraní IFTTT je automatizace napříč sítěmi, aplikacemi, platformami, rozšířeními a nástroji. Najdete tu třeba automatické sdílení mezi Instagramem a Facebookem, možnost ukládání všech fotografií, na kterých jste označeni nebo možnost přidávat si oblíbené písničky z videí do Spotify. Rozhodně stojí za prozkoumání.

  1. MeetEdgar

Pokud si chcete udělat pořádek v naplánovaných příspěvcích, je tu pro vás MeetEdgar. Pomůže vám roztřídit příspěvky do kategorií, naplánovat si publikační kalendář nebo nastavit publikaci na dobu, kdy je vaše publikum aktivní.

  1. Postcron

Postcron je další nástroj, který pracuje s Facebookem, Twitterem, Instagramem, LinkedInem, Google+ nebo Pinterestem. Můžete do něj nahrát až 1000 příspěvků nebo si označit vlastní fotky vodoznakem.

  1. Postify

Postify můžete využít pro publikování a plánování příspěvků, ale to, co na něm oceníte nejvíc, je nástroj pro doporučování a budování obsahu. Stejně jako u Postcron můžete i v tomhle nástroji přidávat vodoznak ke svým obrázkům.

  1. Postplanner

PostPlanner je platforma, která vám doporučí obsah na míru vašemu publiku. Všechen obsah, který vám doporučuje je připravený na základě dat, jediné, co musíte udělat je vybrat si stránky a profily, které vás zajímají, připravit publikační plán a nechat PostPlanner pracovat za vás. Zajímavá věcička.

  1. Social Flow

Social Flow je pro změnu platforma, která pomáhá spravovat reklamy na sociálních sítích a publikovat příspěvky. Umožní vám optimalizovat příspěvky na základě dat, aktivity publika a provozu napříč sociálními sítěmi.

  1. SocialOomph

SocialOomph pracuje s několika sociálními sítěmi. Bavíme – li se o Facebooku, můžete sem připojit neomezené množství profilů a stránek, abyste mohli snadno a rychle plánovat příspěvky. Tenhle nástroj vznikl proto, aby vám ušetřil čas.

5
Správa stránek ve smartphone jednoduše

Občas je mnohem jednodušší spravovat stránky prostřednictvím aplikace v telefonu. Vybrali jsme pár nástrojů, které vám pomohou získat lepší výsledky nebo vám prostě zjednoduší práci se sociálními sítěmi na telefonu.

  1. Facebook Adverts Manager

Jestli využíváte Facebook reklamy, aplikace Facebook Ads pro iOS a Android vám může pomoci spravovat je mnohem efektivněji přímo z telefonu. V tomhle nástroji můžete tvořit reklamy, upravovat je, měnit publika, rozpočet nebo obsah, spravovat celé kampaně nebo sledovat, jak si vedou u vašeho publika.

  1. Facebook Groups

Využíváte Skupiny k tomu, abyste dosáhli větší interakce s publikem? S aplikací Facebook Groups můžete snadno spravovat skupiny přímo z telefonu s iOS nebo Android, přidávat příspěvky, komentovat nebo hledat nové skupiny, ke kterým se chcete připojit.

  1. Facebook Mentions

Užitečný nástroj pro iOs i Android k měření důležitých zmínek o vaší stránce. Využijete ho především ke sledování příspěvků a zmínek o vás a ke sledování toho, jak se vaším fanouškům s vaší značkou žije.

  1. Facebook Pages Manager

Tahle aplikace dělá přesně to, co má v názvu. Pomáhá vám spravovat Facebookové stránky. Je jednoduchá, přehledná, a je to naprostý základ toho, co by měl mít každý správce stránky ve svém smartphone. Funguje na iOS a Android.

  1. Friendly for Facebook

Friendy for Facebook (iOs nebo Android) je skvělá alternativa pro Facebook Lite a Messenger. Aplikace vám pomůže šetřit baterku, ukládá vaše data a umožňuje komunikovat prostřednictvím zpráv. Navíc můžete snadno přidat několik Facebookových účtů a přepínat mezi nimi.

  1. Moments

Přestože původně byla aplikace navrhnuta pro sdílení zážitků a informací s rodinou a přáteli, je to velmi užitečný nástroj pro ty, kdo často přidávají na Facebook fotky. V jednoduchém uživatelském prostředí pro iOs a Android fotky snadno roztřídíte, můžete udělat roztomilé prezentace a publikovat je na Facebooku.

6
Nástroje pro dokonalý vizuální obsah

Stejně jako ostatní sociální sítě pracuje i Facebook především s vizuální stránkou příspěvků. Tady je pár nástrojů, které vám pomohou tvořit dokonalé obrázky a grafiky pro vaše stránky.

  1. Canva

Když přijde řeč na jednoduchou úpravu fotek a obrázků, je jen málo nástrojů tak jednoduchých, přehledných a výkonných, jako Canva. Umožní vám upravit fotky a obrázky, stejně jako poprat se základními vizuály a grafikou. Nabízí předem připravené šablony nebo vlastní fotobanku. K tomu všemu už mají vychytané šablony přímo pro Facebook.

  1. Pablo by Buffer

Pablo by Buffer je super jednoduchý nástroj na úpravu obrázků určených pro využití na sociálních sítích. Jejich fotobanka čítá na 600 tisíc obrázků, umožňuje nahrát vaše vlastní, přidat k nim text, logo nebo filtr.

  1. Social Media Resizer Tool

Různé sociální sítě využívají odlišné velikosti pro příspěvky, které sdílíte. Abyste si byli jisti, že jsou vaše obrázky optimalizované pro Facebook nebo Instagram, můžete využít Social Media Resizer Tool.

  1. Timeline Slicer

Obrázky, kterou používáte na stránce jsou důležité už proto, že je to první obsah, který vaši návštěvníci uvidí. S Timeline Slicer si můžete být jistí, že jsou všechny v optimálních velikostech a poměrech pro web nebo mobil.  Nástroj je skvělý třeba tehdy, když si chcete pohrát s propojením úvodní fotky s profilovkou.

7
Nástroje pro správu soutěží

Soutěže jsou na Facebooku velkým tématem. Mohou pomoci značkám oslovit jejich publikum, získat nové fanoušky a přitahují větší pozornost k vaší stránce. Práce s nimi však není vždy jednoduchá, takže abyste si ušetřili starosti, doporučujeme tyto nástroje.

Už jste zkoušeli soutěžní aplikace Social Sprinters?

  1. Agorapulse Contests

Agorapulse, přestože primárně slouží ke správě stránek, nabízí také šikovnou aplikaci, se kterou můžete vytvářet kvízy a osobní testy, fotosoutěže a jiné soutěže velmi jednoduše.

  1. Heyo

Heyo pomáhá stránkám získat větší dosah a více konverzí. Umí většinu myslitelných soutěží, navíc se k němu snadno dostanete z mobilu nebo webu.

  1. Gleam

Gleam pro Facebook dokáže usnadnit tvorbu soutěží, „giveaway“ a testů na Facebooku, a dokonce i na webových stránkách.

  1. Rafflecopter

Na Facebooku i webu umí fungovat Rafflecopter. Vyzkoušejte třeba Facebook Flash Giveaway aplikaci, která vám pomůže vybrat vítěze z like a komentů během pár minut.

  1. Shortstack

Soutěžní platforma Shortstack se vám bude hodit pro soutěže na Facebooku a Instagramu, webu nebo Twitteru.

  1. SnapApp

SnapApp kombinuje prostor pro tvorbu interaktivního obsahu, zajímavých soutěží a úpravy videí. Navíc umí propojit obsah na Facebooku s vaším webem.

  1. Tabsite

Tabsite je kolekce zajímavých aplikací pro Facebook. Vybrat si můžete z prémiových aplikací nebo těch, které jsou zdarma. Jedna část Tabsite se zaměřuje i na soutěže – video, foto a mnohé další.

  1. Votigo

Dalším z nástrojů je Votigo. Umí pomoct se soutěžemi a kvízy, formuláři a landing pages, kupóny do soutěží, propojením s microsite nebo webem, navíc poskytuje možnost nechat si poradit od zkušených designérů, pokud nemáte čas připravovat soutěže sami.

  1. Wishpond

Wishpond nabízí sérii užitečných nástrojů, jako jsou landing pages, formuláře nebo vyskakovací okna. A kromě toho taky možnost tvořit soutěže na sociálních sítích.

  1. Woobox

Všechny možné typy soutěží zvládá i Woobox. Jeho velkou výhodou je jednoduchost uživatelského prostředí, se kterým si poradí opravdu každý. Navíc si můžete aplikaci přizpůsobit k obrazu svému.

8
Rozšíření pro vyhledávače, která vám usnadní správu

Dobrá rozšíření vám mohou ušetřit čas nebo pomoci zlepšit výsledky vaší práce se stránkami. Mrkněte na následující rozšíření pro Facebook, která byste neměli přehlédnout.

  1. Better Facebook

Nelíbí se vám, jak váš Facebook vypadá? A co byste řekli tomu, kdybyste si ho mohli přizpůsobit podle vlastního gusta? Od toho je tu Better Facebook. Můžete v něm změnit barvy, přidat si podkladové fotky, skrýt reklamy nebo sponzorované příspěvky a mnoho dalšího.

  1. Blue Messenger

Blue Messenger pro Facebook a pro Facebook Messenger vám umožní přístup k platformě prostřednictvím webu ovšem ve stejně jednoduché formě, v jaké jej vidíte na mobilu. Budete tak moci využít všechny vychytávky, ke kterým se z desktopu běžně nedostanete.

  1. Buffer

Rozšíření od Buffer pro Chrome a Safari umožňuje jednoduše a rychle sdílet obsah napříč sociálními sítěmi. To všechno díky pár klikům myší.

  1. Cleaner for Facebook

Cleaner for Facebook je rozšíření pro Safari, které vám pomůže pouklízet váš profil – skrýt reklamy a sponzorované příspěvky, doporučení a trendy.

  1. Color and Theme Changer

Pokud nejste fanouškem toho, jak vás Facebook vypadá, vyzkoušejte Color and Theme Changer rozšíření pro Chrome. Název vypovídá o všem – změníte si barvy, téma nebo stránky, které se vám líbí.

  1. dlvirt

dlvrit je vhodné pro Chrome i Safari. Využijete ho pro snadnější sdílení obsahu – prostě klikněte a přidejte obsah na Twitter, Facebook, Google + a jiné sociální sítě.

  1. F. B. Purity

Chcete skrýt otravné části Facebooku? F. B. Purity pro Chrome vám pomůže skrýt reklamy, pozvánky ke hrám, sponzorované příspěvky a všechno ostatní, co brání vašemu volnému brouzdání.

  1. Invite All

Skvělá vychytávka pro všechny, kdo pořádají nějakou událost. Díky Invite All rozšíření pro Chrome můžete pozvat všechny svoje kontakty na událost nebo je vyzvat k tomu, aby si oblíbili vaši stránku.

  1. Mogicons

Pokud se cítíte poněkud omezeni výběrem emotikonů na Facebooku, nainstalujte si rozšíření Mogicons. To vám odemkne všechny možné varianty smajlíků, které můžete využívat v příspěvcích i zprávách.

  1. Photo Manager for Facebook

Album and Photo Manager for Facebook je rozšíření, které vám dovolí jednoduše spravovat všechny fotky na vaší sociální síti. Navíc můžete snadno fotky nahrát a třídit je do alb.

  1. Save to Facebook

Když brouzdáte po internetu, narazíte často na obsah, který byste si sice chtěli prohlédnout, ale nemáte na něj momentálně čas. S rozšířením Save to Facebook si můžete články, videa nebo fotky uložit a prohlédnout později. Navíc je tenhle obsah soukromý až do chvíle, než ho budete chtít zveřejnit.

  1. Smileys for Facebook

Podobně jako Mogicons umí i rozšíření Smileys for Facebook přidat spoustu smajlíků. V tomto případě ho využijete jenom v případě, že používáte Safari.

  1. Toolkit for Facebook

Rozšíření Toolkit for Facebook je soubor užitečných nástrojů, které vám mohou ušetřit čas při práci s Facebookem. Můžete skrýt rušivé reklamy a akce, odhlásit odběr u všech přátel naráz, smazat všechny komentáře nebo naopak pozvat všechny kamarády na stránku nebo událost.

9
Nástroje pro obchodování na Facebooku

Pokud chcete snadno propojit svůj e-shop se stránkou na Facebooku, můžete vyzkoušet některý z těchto nástrojů.

  1. Beetailer

Beetailer vám pomůže snadno propojit stránku s e-shopem. Nabízí nástroje k propagaci, měří vaše výstupy a výkonnost obchodu.

  1. Ecwid

E-shop na různých platformách včetně WordPress, Wix, a dokonce i Facbook snadno vytvoříte s Ecwid. Nastavení je velmi jednoduché a online obchody vytvořené pomocí touto platformou mívají vysoké skóre uživatelského prožitku. Zákazníci navíc mohou procházet produkty, nakoupit a zaplatit bez toho, aby opustili Facebook.

  1. Shopify

Další možnosti je otevřít obchod na vaší stránce s pomocí Shopify. Vytvoříte prostředí, přidáte produkty a fanoušci mohou snadno nakupovat přímo prostřednictvím Shopify.

  1. ShopTab

Přidat obchod na vaši stránku umí také ShopTab. Jeho vychytávkou je, že s ním můžete připravovat pravidelné denní akce pro své fanoušky.

  1. Storefront Social

Storefront Social také umožňuje zprovoznit e-shop na vaší Facebook stránce. Kromě toho s ním můžete vašim nejvěrnějším zákazníkům nebo fanouškům poskytovat speciální slevy, které vám pomohou utužit s nimi kontakt.

10
Vychytávky

A na závěr pár nástrojů, kterým říkáme „vychytávky“. Nebo taky ty, které se nám nevešly do žádné jiné kategorie.

  1. Pagemondo

Jedním z nástrojů, které se nám nepodařilo nikam zařadit je Pagemondo. Má totiž tolik funkcí, že ho prostě nejde jen tak zaškatulkovat. Můžete s ním vytvářet Facebook reklamy, soutěže, hledat inspiraci pro obsah, plánovat příspěvky a spoustu dalšího.

  1. Promo Republic

Jedním z nejvíc „cool“ nástrojů je Promo Republic. Díky němu můžete vytvářet obsah, ze kterého si každý sedne na zadek. Nepřeberné množství šablon a témat, nápady pro denní obsah, automatizace příspěvků, analytika – to všechno v jednom jediném nástroji.

  1. Networked Blogs

Využijte Networked Blogs ke sledování všech vašich oblíbených blogů a médií, snadno sdílejte zajímavé články na Facebooku. Do systému můžete přidat svůj vlastní blog a získat tak mnohem větší publikum.

  1. Shareist

Shareist umožňuje přidávat obsah přímo z vašeho RSS Feedu, Feedly nebo dalších zdrojů. Navíc se všechno, co sdílíte, uloží do knihovny a vy se k tomu můžete kdykoliv pohodlně vrátit.

11
Nástroje pro plánování schůzek

Jestli používáte stránku na Facebooku tak trochu jako objednávkový formulář, pomohou vám tyto aplikace získat více konverzí. Třeba tím, že umožní fanouškům sjednat si termín schůzky nebo vyplnit kontaktní formulář.

Už jste zkoušeli aplikaci Kontaktní formulář?

123 Contact Form

Potřebujete na stránku přidat kontaktní formulář? Snadno to uděláte pomocí 123 Contact Form. Je to zdarma, trvá to pár minut a můžete si ho přizpůsobit přesně podle sebe.

  1. Appointly

Appointly je online kalendář, který mohou fanoušci využít k tomu, aby si s vámi domluvili schůzku. Pro Facebook navíc mají vlastní záložku, kterou si přidáte přímo na stránku.

  1. Schedulicity

Schedulicity je nástroj pro online rezervaci termínů přímo z Facebook stránky. Skvěle ho využijete například při finančním poradenství, ve službách nebo v kulturní sféře.

  1. Setmore

Další nástroj pro rezervaci je Setmore. Využijete ho na Facebooku i na webu, vaši fanoušci si budou moci snadno zkontrolovat volné termíny, které si mohou rezervovat.

  1. SimplyBook.me

SimplyBook.me patří do řady rezervačních nástrojů. K využití na webu i na Facebookové stránce tak, aby byla rezervace termínu pro vaše potenciální zákazníky co nejjednodušší.

  1. vCita

Více než jenom nástroj pro rezervaci termínu je vCita. Nástroj pro CRM, termíny, fakturaci a řadu dalšího je propojen se Zapier, díky kterému se vCita může propojit s vašim Facebookem 70ti funkcemi.

Co dodat?

Hotovo, tohle je 101 nejlepších nástrojů pro Facebook, které se nám v roce 2017 dostaly pod ruku. Všechny jsou dělány tak, aby vám ušetřily čas, získaly lepší výsledky nebo prostě jen udělaly ze správy Facebookové stránky mnohem zábavnější činnost.

A ještě jedna věc. Pokud toužíte po jednoduchých nástrojích kompletně v češtině, vyzkoušejte naše Social Sprinters Aplikace. Každý měsíc vyvíjíme nové a navíc vám dokážeme poradit nebo poskytnout servis velmi rychle.

Zdroj: Lilachbullock.com

SocialSprinters Has Helped Generate 1,688,219 Leads and Counting!

How many will it help you get?

Get Your 14-Day Trial Now!