Získejte svůj SocialSprinters STARTERPACK dnes za 1 Kč

Sociální sítě jsou především o pozornosti. Naši pozornost upoutávají věci, které vybočují z „normálu“. Jak si ale pozornost získat a udržet? Jedním ze způsobů jsou Facebookové aplikace. Proč se jimi zabývat a přidat je na svou stránku?

 

1. Image značkystore

Dobrá image není samozřejmostí. K vytvoření pozitivní image je třeba hodně péče, času a dobrých nápadů. Naše aplikace jdou potřebám podnikatelů naproti. Dříve firmy vynakládaly desítky až stovky tisíc na přípravu imagových aplikací. Vzali jsme co funguje a umístili na platformu tak, aby všechny zbytečné náklady odpadly. Ruku na srdce… Kdo by nechtěl mít propracovanou image jako Coca-cola nebo Mekáč? To je výzva. 🙂 Jasně, budování image je důležité, ale zdaleka to není jediný důvod, proč byste měli s aplikacemi začít pracovat už dnes.

 

2. Publikum mimo Facebook

Nalijme si čistého vína. Facebooková stránka je majetkem Facebooku. Nikoliv vaše. A dát all-in na jednu platformu je minimálně troufalé. Obzvlášť v dnešním světě technologií, kde se věci mění ze dne na den. Je troufalé vsázet na to, že Facebook bude dominovat online světu navždy. (I když uznávám – je zvláštní, že to slyšíte zrovna ode mě. :-))

„Nikdy nevkládejte všechna vajíčka do jednoho košíku.“

Warren Buffet

 

Na vzestupu jsou platformy jako Instagram, Snapchat a další. A dost dobře se může stát, že vaše pracně budované facebookové stránky jednoho dne přijdou vniveč a vy přijdete o komunitu lidí, kterou jste několik let na fb vytvářeli a za kterou jste si „zaplatili“. Hrozivý scénář? Uznávám.

boss

Předejděte tomu. Snažte se na každého svého potenciálního zákazníka získat přes aplikace kontakt a pracovat s ním jak na Facebooku, tak mimo něj. S tím vám aplikace hravě pomohou. Vy tak svou komunikaci se zákazníky budete moci jednoduše rozšířit na další platformy a komunikační kanály. Ať už třeba emailing, nebo nově vznikající sociální sítě.

 

3. Konverzní poměr

Vytvářet a do nekonečna upravovat stávající webové stránky… to se může značně prodražit. Co takhle si svůj nápad nejdříve otestovat s minimálními náklady, vyladit k dokonalosti konverzní poměr a pak přemýšlet o dalším kroku? Vše zvládnete na pár kliků. Například aplikace pro line-graphbudování databáze konvertuje 40-70% návštěvníků s minimální námahou. A to i v případech, kde firmy oslovují zcela nové zákazníky. Oproti tomu webové stránky mohou konvertovat třeba jen 30-40%. Jedním z důvodů může být, že Facebook má od uživatelů větší důvěru než „nově“ vytvořená webová stránka. Když lidé dostatečně neznají vaši značku, je mnohem větší riziko, že vaši webovou stránku opustí a svůj kontakt nezanechají. Vyzkoušejte, jaké aplikace budou konvertovat návštěvníky nejlépe vám.

Chci začít budovat kvalitní databázi z Facebooku

 

4. Obsah

„Co sakra dnes dát na ten Facebook.“ – Tuhle otázku si alespoň jednou položil každý, kdo spravuje stránku na Facebooku. Aplikace „hážou“ záchranný kruh. Použít je totiž můžete i pro získání uživatelského obsahu. Nejčastěji firmy používají fotosoutěž a nebo videosoutěž. Použít ale můžete i menformuláře, kvízy, nebo další připravené formáty. Pomocí nich můžete nechat fanoušky tvořit obsah za vás. Vy tento obsah pak jen vezmete a umístíte na svou stránku. Můžete ho recyklovat. Z fotek získaných ve fotosoutěži vytvořit samostatné album nebo článek na blogu. Z dat získaných v kvízu udělat graf, který ukáže, jak jsou na tom vaši fanoušci se znalostmi. Recyklujte a tvořte ten nejlepší obsah, jaký svět kdy viděl.

 

5. Dominový efekt

Každá z aplikací má charakteristické funkce, které plní svůj účel. Některé pomáhají získávat kontakty na budoucí zákazníky, jiné získávat zpětnou vazbu. Na výběr máme z aplikací, které získávají data o zákaznících, informují o slevových akcích a nebo podporují dominový efekt. V reklamě tak můžete získat jednoho správného člověka a bez dalších nákladů se tento člověk stane vaším ambassadorem. Rozjede řetězovou reakci, která exponenciálně násobí účinek a dosah vaší kampaně.Výstřižek

Mezi tento typ aplikací patří třeba aplikace Fotosoutěž nebo Výhry sdílením. Obě jsou postaveny na principu dominového efektu. Ne zřídka kdy tak firmy za 20 dní osloví s minimálními náklady statisíce potenciálních zákazníků. To má tedy dopad nejen na rychlost růstu databáze, ale také na příchozí počet objednávek. Pro příklady nemusíme chodit daleko. Při našem pilotním testu aplikace Výhry sdílením, se nám podařilo zvýšit počet leadů oproti předchozímu období o 269%.

Chci využít dominový efekt ve svém podnikání

Aktuálně mají na platformě SocialSprinters podnikatelé k dispozici 15+ druhů aplikací, se kterými na svých stránkách pracují. Chcete si je také vyzkoušet na své Facebookové stránce? Získejte je dnes všechny za 1 Kč.

SocialSprinters Has Helped Generate 1,688,219 Leads and Counting!

How many will it help you get?

Get Your 14-Day Trial Now!