Naše životy se po omezeních souvisejících s COVID-19 postupně vrací zpátky. Nechceme úplně říkat, že „do starých kolejí“, protože věříme, že většina z nás dělá některé věci jinak, a to ať už v osobním životě nebo ve svém businessu.

Doba koronovirová nás k tomu přiměla, ačkoliv jsme to třeba ani neplánovali. Ale říká se, že i ty neplánované věci můžou být dobré. Pandemie mnohým způsobila velké starosti. Vyčerpání, strach a ekonomické potíže. Přinesla ale i nějaká pozitiva?

Co cítil Tomáš na počátku pandemie, jak ovlivnila fungování SocialSprinters, a jestli bude Tomáš dělat něco ve svém životě od teď jinak?


 

1. Co jsi pociťoval na počátku vyhlášení karantény?

Zmatek, strach. Ten se postupem dní transformoval v pocit zodpovědnosti za lidi, podnikatele a firmy v naší komunitě. To bylo důvodem průzkumu a následné série 3 vysílání, které považuji za nejdůležitější, jaké jsem kdy udělal. Nebylo to totiž jen o nástrojích a strategiích jako obvykle, ale především o pomoci zachovat chladnou hlavu a vytvoření plánu jak se z aspirací a expanzí přeorientovat na konzervaci a rychlou akci v krizi.

2. Osvojil sis nějaký nový návyk?

Pravidelně nepravidelné procházky po okolí 🙂

3. Objevil jsi nějakou pecku na Netflixu?

Jo, hned několik. Nejlepší zážitek byl pro mě ale bez pochyby seriál Money Heist (Papírový dům).

4. Začal jsi více cvičit?

Naopak.

5. Byl jsi aktivnější na sociálních sítích?

Na můj vkus pořád stejně hodně.

6. Co nového jsi se naučil?

Perfektně stavět prodejní funnely.

7. Budeš teď dělat něco ve svém životě výrazně jinak?

Neřekl bych.

8. Jak pandemie korona viru ovlivnila fungování SocialSprinters?

Ovlivnila. Jsem ale vděčný, že náš business běží a běžel dál a nezastavil se jako u některých našich klientů. Když to kolem sebe vidím, je mi z toho až smutno. My jsme ořezali zbytečné náklady a celý tým vrátili na home-office. Některé plánované živé akce jsme museli přeložit nebo úplně zrušit.

9. Co zásadního sis během karantény uvědomil?

Asi největším AHA bylo uvědomění, jaký vliv mohou mít vnější okolnosti na to, co člověk buduje mnoho a mnoho let. Kdyby mi někdo rok zpátky řekl, že se ze dne na den úplně zastaví retail a ekonomika, asi bych mu doporučil návštěvu lékaře.

Ukazuje mi to zranitelnost nás podnikatelů oběma směry, nejen v offline retailu, ale i online. Jakkoliv mi dříve myšlenka, že se jednou třeba stejným způsobem zastaví internet, přišla utopická až konspirační, dnes si připouštím, že se to opravdu jednou může stát. Vnější okolnosti.

Proto aktuálně ve svém businessu dávám velkou pozornost offline „noze“. Jak na produktové tak distribuční úrovni.

10. Vzkaž něco sledujícím / podnikatelům.

Jsem přesvědčený, že je potřeba, abyste svému businessu doplnili chybějící nohy i vy. Pokud své produkty a služby stavíte pouze v digitálu, je potřeba začlenit fyzické produkty i služby. Pokud na úrovni distribuce spoléháte příliš na online, je potřeba začít začleňovat také offline kanály. Držme si v tom palce 🙂

 

SocialSprinters Has Helped Generate 1,688,219 Leads and Counting!

How many will it help you get?

Get Your 14-Day Trial Now!