obchod - header
Facebook před nedávnem spustil novou funkci Obchod. Je to první vlaštovka nakupování na sociálních sítích, od které můžeme čekat velké věci. Například to, že jednou úplně změní nákupní chování internetových uživatelů. Proč je dobré se oddílu Obchod na své FB stránce věnovat?

Facebook Obchod sice ještě nestihl zcela rozvinout svůj obchodní potenciál, přesto však nabízí zajímavé možnosti propagace produktů, které máte na svém e-shopu. Instalace je relativně snadná, oddíl obchod si můžete přidat stejně jednoduše jako kartu s hodnocením nebo propojení na Instagram.

Zobrazí se vám nejen v levém sloupci pod profilovkou, ale také na hlavní stránce, odkud se na něj uživatel dokáže snadno prokliknout.

Obchod na Facebooku

Zdroj: Mall.cz

Pomocí XML Feedu si do modulu Obchod můžete snadno naimportovat zboží ze svého e-shopu, což vám ušetří opravdu velkou spoustu práce s nahráváním produktů a s hlídáním cen. Pokud ale máte jen úzkou škálu produktů, které chcete nabídnout, můžete je nahrát i manuálně.

Zdroj: Mall.cz

Zdroj: Mall.cz

Modul Obchod můžete využít jako svou výkladní skříň. Sociální sítě jsou totiž skvělým prostorem pro to, abyste ukázali své výrobky a služby v tom nejlepším světle, zprostředkovali je těm nejvhodnějším uživatelům a získali úplně nový prodejní kanál.

Co s obchodem dál?

Modul máte nainstalován? Výborně. Nenechávejte ho ale ležet ladem. Teď můžete:

  • doporučit nejzajímavější produkty,
  • doporučit výrobky v akci,
  • doporučit tematické výrobky (Valentýn, Vánoce, prázdniny,…)
  • sdílet produkty na Timeline
  • získávat hodnocení 
  • komunikovat se zákazníky o konkrétních produktech
  • propagovat produkty
  • získat zákazníky pro svůj e-shop nebo kamennou prodejnu.

 Připraveni získat z Facebooku více nových kontaktů a zákazníků?

Skvělé na tom všem je, že dáváte lidem možnost ubrat ten jeden krok, který je často dělí od nákupu na vašem e-shopu. Můžete je nechat okukovat, přemýšlet a zamilovat se do některého z produktů. Facebook Obchod je tak pro zákazníky takovým místem pro „window shopping,“ stejně jako kdyby se procházeli po Pařížské.

Proč to chtít?

Facebook Obchod je zdarma. Je to skvělý způsob, jak dát fanouškům vědět, že tu nejste jen proto, abyste jim ukazovali zábavné/roztomilé/důležité obrázky, ale také proto, že dokážete naplnit jejich potřeby.

Je to skvělý prostor pro to, abyste jednoduše a bez zbytečných „cavyků“ ukázali zboží, na které jste pyšní. Navíc to může zajímavě fungovat i u služeb, protože do Facebook Obchodu si můžete zadat konkrétní nabídku. Pokud tedy máte kadeřnictví a stříháte dámy za 250 Korun, zjistí to právě tady.

Facebook Obchod můžeme jen doporučit. Za málo investic získáte spoustu prostoru pro předvedení vašich skvělých produktů a služeb.

Zaujal vás náš tip? Vyzkoušejte Social Sprinters Academy a dozvíte se o byznysu na Facebooku mnohem víc. 

SocialSprinters Has Helped Generate 1,688,219 Leads and Counting!

How many will it help you get?

Get Your 14-Day Trial Now!