form-clanek

Dnes je mi opravdu velkou ctí představit vám nejnovější aplikaci z naší dílny SocialSprinters „Formulář spokojenosti“. Tento formulář je skvělou možností, jak získat od vašich stávajících i nových zákazníků zpětnou vazbu na vaše produktu či služby.

Přidejte formulář spokojenosti na svou Facebook stránku

Co to vlastně zpětná vazba je a proč je pro podnikatele tak důležitá?

Zpětnou vazbu označujeme jako proces v komunikaci při které přijímáme a shromažďujeme informace, které následně vyhodnotíme. Jednoduše řečeno se jedná o výměnu informací. Pokud budete naslouchat svým zákazníkům můžete odhalit nedostatky týkající se vašeho produktu či služby.

Efektivní zpětná vazba, pozitivní i negativní, je velmi užitečná pro vaše podnikání. Jedná se o cenné informace na jejichž základě můžete dělat důležitá rozhodnutí. I ty největší firmy světa stále hledají způsoby, jak se mohou zlepšovat a proto věnují maximální pozornost tomu, co jim jejich zákazníci říkají. Tyto firmy jsou si vědomy, že zpětná vazba je užitečná jen tehdy, pokud poukazuje na silné a slabé stránky, případně odhaluje nedostatky.

My si samozřejmě uvědomujeme, jak důležitou roli hraje zpětná vazba v životech našich zákazníků, kterými jsou majitelé malých a středních firem, živnostníci či markéteři. Pokud vás zajímá názor vašich zákazníků a chcete jim dát prostor vyjádřit se k vašim službám nebo produktům, připravte pro ně na vaší facebookové stránce formulář spokojenosti. Ve formuláři si volíte libovolný počet otázek a možných odpovědí. Odpovědi lze volit uzavřené nebo otevřené. Formulář spokojenosti si můžete graficky upravit, jak jen budete chtít. Skvělé je, že prostřednictvím tohoto formuláře získáte nejen zpětnou vazbu, ale také emailovou adresu vašeho zákazníka, kterou můžete poté efektivně využít.

ukázka formuláře

Nespoléhejte se však na to, že vám vaši zákazníci dají zpětnou vazbu jen tak bez vyzvání. Řekněte si o zpětnou vazbu v okamžiku, kdy je váš zákazník z vašeho produktu nadšený. Můžete si například nechat vyrobit  jednoduché vizitky, které vašeho zákazníka nasměrují na vaší facebookovou stránku, kde nalezne formulář. Pokud máte fyzickou prodejnu či restauraci můžete na dotazník upozornit například letáčkem, nebo vyzvat vašeho zákazníka k vyplnění formuláře ústně. Samozřejmě jsou i jiné možnosti, jak si o zpětnou vazbu říci, například může stačit dobře napsaný email, nebo dopis přiložený v krabici s vaším produktem. Jakým způsobem požádáte o zpětnou vazbu záleží čistě jen na vaší kreativitě. Nezapomeňte však, že je důležité také zákazníka motivovat k tomu, aby tuto akci provedl. Můžete mu například nabídnout, že po vyplnění tohoto dotazníku od vás dostane slevu 10 % na příští nákup.

Jak využít formulář spokojenosti ve vašem podnikání?

Nenapadá vás, jak využít formulář spokojenosti ve vašem oboru podnikání? Položte si jednoduchou otázku. Co je u vašeho produktu či službu klíčové pro dosažení spokojenosti vašeho zákazníka? Pokud máte například restauraci můžete se svých zákazníků zeptat, zda se jim líbil interiér ve vaší restauraci nebo zda byli spokojeni s jídlem. U internetového obchodu vás může zajímat například to, zda byl váš zákazník spokojen s dobou doručení jeho produktu. a také jestli mu váš produkt přináší to co od něj očekával. Pro inspiraci se podívejte na tištěný formulář spokojenosti, který používá jedná z bagetérií pro své zákazníky.

formular_spokojenosti_1024

Přidejte užitečné Facebookové aplikace na vaši stránku

Potřebuji umět programovat, abych mohl  mít formulář spokojenosti na své stránce?

Rozhodně ne. Jednou z hlavních výhod naší platformy Socialsprinters PREMIUM je to, že k nastavení našich aplikací nepotřebujete umět skoro vůbec nic. Nepotřebujete ani grafiky, či programátory. Nastavení je jednoduché a intuitivní. Máte na výběr z několika předdefinovaných grafických šablon, pokud si však nevyberete, jednoduše můžete nahrát svou grafickou variantu. Doporučuji vám nepřehlédnout funkci „Pokročilé“ kde můžete vložit váš remarketingový pixel a začít tvořit publika pro následné cílení reklam z návštěv vaší aplikace. Pokud v průběhu tvoření vašeho formuláře spokojenosti narazíte na nějaké problémy, či si nebudete vědět rady, obraťte se na konzultanty Socialsprinters, kteří vám během pár okamžiků pomohou jakýkoliv problém vyřešit.

Vyšperkujte svou stránku formulářem spokojenosti, začněte získávat zpětnou vazbu od svých zákazníků a posuňte své podnikání na další úroveň! A co je nejlepší? Dnes ode mě získáváte možnost mít svůj formulář spokojenosti na vaší stránce na 14 dní za pouhou jednu korunu! 

Vyzkoušejte si formulář spokojenosti na vaší stránce na prvních 14 dní jen za jednu koronu!

TIP pro vás: Vyvarujte se jednomu z největších omylů, kterého se dopouští desítky eshopu, malých a středních firem, freelancerů, markéterů, realitních makléřů či obyčejných zedníků. Všichni tito lidé totiž věří, že jejich spokojení zákazníci je doporučí dále sami od sebe bez jakéhokoliv vyzvání. Ale dejte si ruku na srdce. Kdo z vás během tohoto týdne svému příteli doporučil nějaký produkt či službu? Pokud ano, zeptám se vás, nebylo toto doporučení vyvoláno vyžádáním? Využijte zpětné vazby vašich zákazníků pro tvorbu obsahu na vaší stránce. Vyprávějte příběhy svých zákazníků. Ukažte jejich příběhy a to, jak jim váš produkt či služba pomohla. Ukažte opravdové a spokojené zákazníky. Vzpomeňte si na televizní reklamy, co tam vidíme? Spokojenou rodinu, spokojené zvíře či krásně uklizený byt. Za vším stojí příběh a tyto reklamy nám ukazují něco, co každý podvědomě chce. A když to funguje jim, proč by nemělo vám?

SocialSprinters Has Helped Generate 1,688,219 Leads and Counting!

How many will it help you get?

Get Your 14-Day Trial Now!