Systém Social Twist je pětikrokový prodejní systém stojící na 4 pilířích: značka, procesy, produkt a prodej. Jeho cílem není získávat fanoušky nebo budovat e-mailovou databázi. Je to způsob myšlení a kroků podnikatele na internetu. Propojuje efektivitu sociálních sítí s e-mailingem, která vede k prodeji a zvýšení obratu a zisku firmy. Social Twist vytvořil Tomáš Mužík na základě několikaletého studia úspěšných firem v roce 2018.

5 klíčových kroků

Získání návštěvnosti

Návštěvnost je palivo pro vaši mašinu. Věděli jste, že 64 % si nikdy nenajde svého příjemce? Je to kvůli špatné distribuci obsahu. Využít k tomu můžete placenou reklamu, influencery a tvorbu vlastního obsahu pro budování důvěry a vztahu. Pokud se spoléháte na vyhledávače (soustředíte se na Google, Seznam), tak jste omezeni množstvím zadaných výrazů, které uživatelé internetu vyhledávají.

Návštěvnost je dnes potřeba získávat hlavně ze sociálních sítích. V Čechách je na Facebooku 4,6 milionu lidí, na Instagramu 2,4 milionu. Získejte pozornost vašich cílových zákazníků co nejdříve a doveďte je systematicky až k nákupu vašich služeb a produktů.

Přeměna návštěvnosti na lead (kontakt v databázi)

Určitě nechcete sociálním platformám pokaždé platit za možnost oslovit své zákazníky. Cena reklamy v čase stoupá a je čím dál těžší zajistit návratnost svých investic. Navíc sociální sítě mění neustále pravidla – mění se funkce, o organickém dosahu se už skoro ani nemusíme bavit. Sázet pouze na cizí platformu je příliš riskantní. Je důležité budovat svou vlastní databázi kontaktů. To je způsob, jak mít svůj byznys plně pod kontrolou. Databázi můžete využívat jak v přímé komunikaci se zákazníky například telefonem, tak pro email marketing, nebo i pro kvalitnější cílení na sociálních sítích. Čím větší a kvalitnější databázi budete mít, tím větší bude váš byznys. 

Jak kontakty získávat kontinuálně? Nastavte, jestli chcete své fanoušky bavit nebo vzdělávat. Obojí se hodí jak v B2B, tak v B2C. V obojím vám pomohou aplikace SocialSprinters. Podívejte se jak.

Komunikace s kontakty

O databázi kontaktů je potřeba pečovat. Cílem komunikace je přeměnit zákazníka z pozorovatele na kupce. Je dokázáno, že 80 % zájemců řekne 4x ne před tím, než řekne ano. Bohužel 92 % obchodníků to vzdá po 4 pokusech. Tady je na čase říct lidem, kdo jste, čemu se věnujete a proč. Hodně efektivní může být kromě série e-mailů i telefonní komunikace. Důležitá je pravidelnost, vytrvalost a kvalita komunikace. Veškerá komunikace cílí do následujícího kroku. Prodej.

Prodej

V této fázi je důležité zákazníkovi předložit neodolatelnou nabídku ze svého produktového portfolia (produktové pyramidy). Na neodolatelné nabídce nemusíte vydělat. Důležité je prodat. Vytvořit získanému kontaktu první prodejní zkušenost s vámi. Přeměnit jej na zákazníka. Studie ukazují, že s prvním nákupem stoupá pravděpodobnost dalšího nákupu o 60-70 %. A do toho bodu je potřeba investovat největší pozornost.

Zvýšení hodnoty zákazníka

Opakovanému prodeji se říká upselling nebo cross-seling. Když prodáváte, nesmíte zůstat u malého prvního produktu. Může se jednat o další objednávku nebo koupení produktu vyšší kategorie. V této fázi zákazníka vytrvalou komunikací posouváte systematicky k dalším produktům a službám, které pokrývají jeho potřeby. Odpadají náklady na akvizici.

 

Jaká je využitelnost Social Twistu

Podmínkou úspěchu tak není vytvářet příspěvky, které budou bavit vaše fanoušky, nebo plýtvat penězi v reklamě, která je každým rokem dražší. Jakmile systém Social Twist jednou postavíte, bude fungovat ve vašem byznysu napořád. Výhoda je v jeho opakovatelnosti a škálovatelnosti.

Můžete jej začít využívat ještě dřív, než máte své produkty na prodej nebo i pokud je vaše podnikání rozběhnuté. Jeho další výhoda je finanční nenáročnost. Může si jej dovolit jak malý podnikatel, tak velká firma. Další nespornou výhodou je univerzálnost. Funguje jak pro výrobní firmy, tak pro e-shopy, konzultanty, distributory, nebo fyzické prodejny. V rámci prodeje totiž může být cílem jak generování objednávek, tak poptávek, v závislosti na typu vašeho byznysu.

SocialSprinters Has Helped Generate 1,688,219 Leads and Counting!

How many will it help you get?

Get Your 14-Day Trial Now!