Už jste vyzkoušeli naši aplikaci Kolotoč štěstí? Pokud ano, víte, že vám pomůže vytvořit zajímavý a virální obsah na stránce, a zároveň přinést opravdu pěkných pár kontaktů do vaší e-mailové databáze. Abyste si ulehčili práci, můžete získané kontakty posílat rovnou do svého účtu ve SmartEmailingu. Je to jednoduché, rychlé a hlavně automatické. Nemusíte na nic myslet. Pojďme se spolu s GreenSocs podívat, jak na to. 

„Pokud se pouštíte do aplikace Kolotoč štěstí, rozhodně děláte dobře. Hlavní, co vám tato aplikace přinese, je velké množství kontaktů a tím pádem potenciálních zákazníků,“ říká Zdeněk Polansky z agentury GreenSocs. „K tomu, aby to tak skutečně bylo, je potřeba být připraven s promyšlenou Smart kampaní. Jednoduše nastavenou e-mailovou komunikací, která za ruku povede vaše čtenáře až do cíle, a tak jej využijete na maximum.“

Jak na to

 1. Vytvořte seznam kontaktů

Začněte tím, že si ve svém SmartEmailing účtu založíte nový seznam kontaktů, kam se budou získané e-maily z aplikace ukládat. Tuto možnost najdete v sekci Kontakty a seznamy. Pojmenujte ho například Kolotoč štěstí březen 2018.

2. Vygenerujte API klíč

Pod šipkou v pravém horním rohu rozklikněte Můj účet a zvolte položku API klíče. Pak už jen klikněte na  a zadejte název klíče. Poté se vám v zelené liště zobrazí váš vygenerovaný API klíč, který budete vkládat do aplikace.

Pozor, API klíč se zobrazí jen jednou. Proto si ho hned po vygenerování zkopírujte a uložte.

3. V aplikaci vyberte export

Teď přejděte do vašeho SocialSprinters účtu. V přehledu vašich aplikací vyberte Kolotoč štěstí a klikněte na zelené políčko Exportovat data. Vyberte Export soutěžících i Exportovat data.

4. Vyberte svého mailingového klienta

Aplikace vás vyzve, abyste vybrali svého mailingového klienta. Klikněte proto na ikonu SmartEmailing a přihlaste se.

5. Vyberte seznam kontaktů

Aplikace vás vyzve, abyste vybrali seznam kontaktů. Vyberte proto ten, který jste si založili v prvním kroku. Zaškrtněte také políčko Exportovat automaticky.

Hotovo. E-maily z aplikace vám teď poplynou přímo do vašeho SmartEmailingového účtu. Promyslete, jak s nimi budete dále pracovat.

Tipy od GreenSocs

„My u našich zákazníků vždy exportujeme do jednoho vybraného seznamu a následně dělíme do jednotlivých segmentů podle výher v kolotoči. Pokud máte víc rozdílných typů výher, jistě se vám to bude hodit pro nastavení specifické komunikace konkrétním výhercům. A komunikovat se všemi je důležité, pokud chcete naplno využít potenciál své nově nabyté databáze.“

Zdeněk Polansky, GreenSocs

Jak s databází dál pracovat?

Databáze se vám úspěšně plní a je čas segmentovat nové kontakty podle výher nebo podle vašich vlastních kritérií. Naučíme se teď pracovat se Segmenty.

Co je Segmentve SmartEmailingu je segmentem myšlena část uživatelů, kteří splňují vám zvolené kritérium. Mohou to být například pouze ženy, pouze lidé z Mladé Boleslavi, pouze ti, kteří vyhráli v soutěži nebo jen ti, kteří u vás už nakoupili.

Abyste mohli naplno využít data z aplikace Kolotoč štěstí, je potřeba mít správně nastaveny názvy výher. Tady je příklad toho, jak mohou segmenty vypadat podle GreenSocs.

Jak na to?

1. Vytvořte nový segment

V záložce Kontakty a seznamy vyberte položku Segmenty. Vytvořte nový segment a pečlivě si promyslete, jakým systémem budete segmenty označovat, tedy pojmenovávat. Pomůže vám to udržet si v kontaktech pořádek i po dlouhé době.

2. Vyberte seznam

V dalším kroku vyberte seznam, ve kterém se kontakty nachází. V našem případě to opět bude ten, který jste si vytvořili v prvním kroku (tedy Kolotoč štěstí březen 2018).

3. Nastavte kritéria

Nastavte si, podle čeho se budou kontakty třídit do nového segmentu.

  • Zvolte položku Vlastní pole u kontaktu je…
  • Doplňte název výhry. Nezapomeňte, že pro každou výhru je potřeba vytvořit nový segment. 
  • Potvrďte položku Automatické obnovování segmentu

A to je všechno. Jednoduché, že? Jakmile se v segmentu objeví první kontakty, začne se aktualizovat rychleji a vy s ním budete moci začít pracovat.

Tip od GreenSocs

„Zkuste odměnit nový kontakt ve svém úvodním e-mailu. Dárečky a bonusy prostě fungují. A věřte, že další váš e-mail otevřou mnohem raději!“

Zdeněk Polansky, GreenSocs

Myslete i na ty, kteří nevyhráli

Výhra je dost silná motivace na to, aby uživatelé vyzkoušeli Kolotoč štěstí znovu. Proto ve své práci s e-maily myslete i na ty, kteří ještě nic nevyhráli. Nastavit si segment těch, kteří nevyhráli je navíc o něco jednodušší. Nemusíte vyplňovat výhru, ale jednoduše vyloučíte všechny ostatní výherní segmenty, které jste si nastavili v předchozím kroku.

Jak si uživatele trochu „povodit“?

V agentuře GreenSocs používají pro své klienty aplikaci Kolotoč štěstí často a rádi. Jak vypadá taková cesta zákazníka napříč aplikací? A jak ji můžete podpořit a vzít takříkajíc zákazníka za ruku? Zdeněk Polansky nám ukázal, jak mají nastaveny maily pro uživatele aplikace.

  • Zatím neznámého člověka osloví naše kampaň a klikne.
  • Aplikace Kolotoč štěstí příchozího človíčka zaujme a zatočí si, ale nevyhraje.
  • Nevadí NEvýherci zasíláme e-mail kde mu představujeme co děláme.
  • Následně odchází série e-mailů. Každý 4. den jeden.
  • V pátém e-mailu se už objevuje výzva k akci, aby zákazník si nakoupil, protože už ví, že je o co stát.
  • Mezi těmito e-maily už cílíme na človíčka retargetingovou kampaň (již zde 10-30% lidí nakoupí)
  • Po ukončení kampaně odesíláme poslední e-maily, kde zákazníka i přesto že nevyhrál tak si pro něho připravíme dárek, který ho motivuje k nákupu, ale časově omezenému.

Díky tomuto systému můžete zacílit nejen na ty, kteří vyhráli, ale i na ty, kteří na svou výhru teprve čekají. Lidé v počáteční fázi vůbec netuší, že existujete a že by u vás mohli nakoupit. Díky e-mailům se postupně seznamují s vaší značkou a v hlavě se jim ukládá, kdo jste. Oslovit je pak s cílenou nabídkou je už mnohem snažší.

Pár rad na závěr

Poprosili jsme GreenSocs ještě o pár tipů, které by vám pomohly využít aplikaci Kolotoč štěstí naplno.

  • Ceny stanovujte s rozvahou, ne vždy platí, že čím dražší cena, tím větší úspěch. A nechte si nějakou odměnu i do e-mailu, potěší to dvojnásob.
  • Aplikaci Kolotoč štěstí doporučujeme kombinovat s aplikací Prodej díky které můžete pod samotný kolotoč dodat např. podrobný popis cen i celé soutěže. Získáte tím více důvěry.
  • Pokud vám začnou docházet výhry v době, kdy aplikace pěkně „šlape“, pozastavte ji a ceny nastavte znovu.
  • V případě, že vám Facebook z nějakého důvodu zablokuje reklamu (opravdu se to může stát), následně budete mít problém s opětovným puštěním reklamy i přes opravu chyb. Nejrychlejším řešením je přesun vytvořeného Kolotoče do nové aplikace Prodej a jen znovu nahrát podrobnosti. Aplikace bude mít novou URL adresu a je po problému.
  • Po skončení kampaně si stáhněte veškeré kontakty a vytvořte si z nich publikum pro retargetingovou kampaň na Facebooku. Vaše práce se získanou databází nikdy nekončí.

I když to na první pohled vypadá složitě, jakmile si na práci s databází zvyknete, bude to pro vás malina. Stačí jen na začátku věnovat trochu času nastavení pravidel a celého systému, abyste pak mohli ze získaných kontaktů vesele těžit.

Kdo vám dnes s aplikací pomohl

GreenSocs je malá rodinná agentura, která se firmám stará o sociální sítě. Specializují se na Facebook. „Jsme tým mladých lidí s elánem a zápalem pro svou práci. Poskytujeme kompletní správu Facebookových stránek – od založení, nastavení, po tvorbu pravidelného obsahu a nastavování a správu PPC kampaní. Plus se vše samozřejmě snažíme propojovat s e-mail marketingem. Nechybí nám kreativita a nápaditost, baví nás objevování funkčních ucelených strategií,“ říká Zdeněk Polansky. 

Lajkněte agenturu GreenSocs na Facebooku a získejte další tipy

 

SocialSprinters Has Helped Generate 1,688,219 Leads and Counting!

How many will it help you get?

Get Your 14-Day Trial Now!