Přemýšleli jste někdy o tom, jak to udělat, aby se vaše produkty mohly prodávat přímo na Facebooku? Pak je tady pro vás nová aplikace Prodej od SocialSprinters. Fanoušci vůbec nemusí opustit stránku a nehrozí, že je cestou někde ztratíte. Co všechno nová appka umí a jak ji využít pro vaše podnikání najdete v tomto článku. 

Pokud máte e-shop, kamennou prodejnu nebo prodáváte služby, je prodej na Facebook stránce logickým krokem pro získání nových zákazníků. Často totiž patří právě Facebook mezi největší akviziční kanály. Navíc jej řada drobných podnikatelů používá jako náhradu za webové stránky a prodej výrobků tu až donedávna chyběl. Novou aplikaci Prodej, která do balíčku SocialSprinters nedávno přibyla teď můžete v rámci členství používat bezplatně přímo na své stránce.

Získejte aplikace SocialSprinters za nejvýhodnějších podmínek

Jak na to

Pokud už jste někdy s aplikacemi pracovali, zjistíte, že Prodej funguje podobně jako ostatní aplikace. Stačí zvolit skin (tedy vzhled) aplikace, přidat produkty a umístit ji na stránku. Pokud jste nováčkem, celou aplikací vás provede průvodce.

Vybraný skin, které budou u aplikace v brzké době přibývat si v dalším kroku naplníte obsahem. Pojďme se u tohoto kroku chvíli zastavit.

Na výběr máte hned ze tří možností rozvržení do sloupců. Jednoduchý jednosloupcový design,  který je vhodný především pro menší množství produktů a služeb nebo vícesloupcové zpracování, které vám dovolí představit  celou šíři produktů.

Jakmile máte vybráno, můžete se pustit do obsahu samotného. Aplikace vám dává na výběr z několika možností prezentace vašich produktů. Vyzkoušejte například vložení fotky, přidání popisku, vložení produktového videa nebo textu, který vaše výrobky podrobně představí.

Stejně jako u jiných aplikací máte i tady možnost vzhled, barevnost nebo obsah upravovat podle svého vlastního uvážení. Pracovat můžete s těmito prvky:

  • obrázek,
  • produktové video,
  • tlačítko call-to-action, například Koupit,
  • textové pole pro popisky produktů,
  • mezery a oddělovače pro přehlednost aplikace,
  • seznam,
  • časově omezená nabídka s odpočtem.

Čemu věnovat pozornost

Vytvořit aplikaci a naplnit ji obsahem zabere nějaký čas. Proto dbejte na to, aby tento čas nepřišel vniveč a abyste ho dokázali proměnit na žádané konverze. K tomu vám mohou pomoci dvě funkce nové aplikace. Je to časově omezená nabídka a tlačítko. Jak s nimi pracovat?

Tlačítko

Jednoduché tlačítko může slušně zamávat s vašimi prodeji. Jak ho správně nastavit?

Alfa a omega každého online prodeje. Správně umístěné tlačítko vyzývá k akci, podporuje nákupní rozhodnutí a pomáhá jednoduše popostrčit uživatele k nákupu výrobků nebo služeb, které nabízíte. Pokud se budete držet několika základních pravidel, pomůže vám prodávat více:

  • jednoduchost – tlačítko by mělo být na dobře dostupném místě, ideálně bez nutností posouvání stránky, mělo by být jasně viditelné a srozumitelné,
  • údernost – tady není prostor pro dlouhé řeči. Prostě zákazníkovi řekněte, co má udělat. Nejlépe fungují tlačítka s jednoduchými pokyny, jako je: Koupit, Objednat, Prozkoumat nebo tlačítka typu Chci to, Chci vědět víc
  • nepřehlédnutelnost – použití call-to-action tlačítka je to, proč jste sem zákazníka přivedli. Udělejte je tedy nepřehlédnutelné, jasně barevné, ale pokud možno ne červené. Výzkumy totiž dokazují, že červená tlačítka v lidském mozku signalizují STOP nebo jinou bariéru. Sáhněte proto raději po zelené nebo jiné barvě, se kterou máme spojeny pozitivní konotace.

Využijte speciální nabídky a získejte aplikaci výhodněji

Náš tip

A pozor! Tlačítko má ještě jednu skvělou vlastnost. Můžete si tu nastavit přímo platební formuláře. Díky tomu je aplikace dokonalým nástrojem pro prodej přímo z Facebooku.


Časově omezená nabídka

Nenechte zákazníky váhat. Přesvědčte je, že teď je ideální příležitost pro nákup pomocí časově omezené nabídky.

Nástrojem pro podporu prodeje výrobků a služeb ve vaší aplikaci je také časově omezená nabídka. Díky ní si můžete přímo v aplikaci nastavit odpočet, který bude signalizovat dobu, po kterou vaše exkluzivní nabídka platí. Věřte nebo ne, pro zákazníky je to silná motivace, která je přiměje neodkládat nákupní rozhodnutí na později.

Platí pro ni podobná pravidla jako pro Tlačítko. Udělejte ji srozumitelnou, dostatečně výraznou a podpořte ji třeba právě tlačítkem.

Kdy aplikaci Prodej použít

Aplikace Prodej je vhodná pro malé i velké podnikání na internetu. Ať už prodáváte kuchařky, nabízíte kadeřnické služby, pečete perníky na zakázku, nabízíte fotografické služby nebo prodáváte autodíly, aplikace vám pomůže jednoduše přeměnit fanoušky na platící zákazníky.

Využít novou aplikaci tedy můžete například tehdy, pokud:

  • máte e-shop a chcete prodávat své výrobky přímo na Facebooku,
  • prodáváte své výrobky v kamenné prodejně nebo na trzích,
  • nabízíte jakékoliv služby,
  • pořádáte kurzy, semináře, workshopy,
  • pořádáte společenské akce,
  • nabízíte poradenství.

Přidejte na svou stránku aplikaci PRODEJ

Ve všech těchto případech se nebojte sáhnout po aplikaci Prodej. Její nastavení je velmi snadné a zvládne ho každý, kdo někdy pracoval s počítačem. Díky členství v SocialSprinters teď můžete aplikaci využívat na své stránce. A pokud ještě členem nejste, využijte zvýhodněné nabídky do konce měsíce.

 

SocialSprinters Has Helped Generate 1,688,219 Leads and Counting!

How many will it help you get?

Get Your 14-Day Trial Now!