osudi - header
Zatímco dříve jsme si o losování výherců mohli nechat jen, zdát, od ledna se do Facebookových (a všech dalších) soutěží tato jednoduchá praktika vrací. Proč? Po 16ti letech byl zrušen loterijní zákon, který takový způsob určování výherců velmi komplikoval. 

Když v roce 2000 vstoupila v platnost regulace reklamních soutěží, doufali marketéři, že bude mít jepičí život. Nepovedená regule totiž komplikovala jinak běžné praxe spotřebitelských soutěží. Asi těžko by tehdy někdo hádal, že zákon spokojeně dospěje do puberty, a že bude zrušen teprve po 16ti letech. 

Pod dohledem státního notáře….

Nakonec jsme se ale dočkali a od 1. ledna 2017 se spotřebitelské soutěže přesunuly pod zákon o ochraně spotřebitele. Díky tomu je možné výherce soutěží vylosovat bez toho, aby soutěž dozoroval státní notář, nemusíme je ani hlásit finančnímu úřadu. 

Výrazně se tím ulehčí soutěže s drobnějšími cenami v hodnotách stovek až tisíc korun, které jsou v českém spotřebitelském rybníčku nejběžnější. A co to znamená pro vaši značku? Můžete se teď kromě tipovacích, fotografických, kreativních nebo rychlostních soutěží, zaměřit i na soutěže, které osloví široké publikum a výherce může být vybrán náhodně.

Je čas upravit pravidla

Změna v legislativě přináší spotřebitelským soutěžím na Facebooku výrazné ulehčení. Nezapomeňte si proto upravit pravidla soutěží na stránkách nebo Facebookových profilech. Pokud tápete, jak na to, vyzkoušejte si zdarma Social Sprinters Premium, kde najdete šablonu podmínek, kterou si jen upravíte podle sebe. 

SocialSprinters Has Helped Generate 1,688,219 Leads and Counting!

How many will it help you get?

Get Your 14-Day Trial Now!