Před 3 měsíci jsem si založil TikTok, jen tak, z legrace.
Aktuálně mě na něm sleduje téměř 20 tisíc lidí, převážně dětí, ale i mých vrstevníků nebo starších. Mám pocit, že všichni zběsile klikají na vše, co se hýbe a mě to tak v myšlenkách vrací do roku 2009, kdy se totéž odehrávalo na jiné sociální platformě, na Facebooku. Vzpomínáte si také?

Tehdy jsem firmy přesvědčoval, že by měly na Facebooku 100% být. Nicméně jejich hlavní argument, proč tam nebýt, byl: „Jsou tam jen děti.“

Dneska už nikoho o ničem přesvědčovat nemusím, ale tuto informaci s vámi sdílím, jako doporučení.

TikTok, jako NEXT BIG THING

1. TikTok má podle mého názoru oproti zajetému Facebooku nebo třeba Instagramu, jednu velkou výhodu – aplikace je ve fázi růstu své User Base, nikoliv ve fázi monetizace. Co to znamená v praxi?

Své uživatele uplácí organickým dosahem.

Pokud přidáte příspěvek na Facebook, během 24 hodin ho organicky zhlédne 200, 500, možná 1 000 uživatelů. Instagram je novější platforma, takže jsou zbytkyorganicky o něco větší. Za 24 hodin od zveřejnění vašich Stories, je zhlédne několik stovek, u větších profilů možná tisíce, uživatelů.

Na TikToku přidáte nové video, a i když máte 0 sledujících, TikTok vám poskytne běžně 5 000, 40 000, a nebo také výjimečně 300 000 zhlédnutí. A to vše organicky.

2. Facebook ani Instagram nechtějí, aby byl obsah kopírován nebo se duplicitně hostoval mezi profily. Je tu jediný prvek šíření, a to možností „Sdílet“. TikTok ale doslova podporuje kopírování obsahu, recyklaci, vlastně to můžeme nazvat různými způsoby. Co to způsobuje? V reálném čase a neustále, vznikají nové trendy a nové memy mezi uživateli. A to asi tak 100 x rychleji než na Instagramu a Facebooku dohromady. Pasivní konzumace obsahu jetak mnohem složitější. Přirozené vás to nutí také kreativně tvořit.

Když pominu tento soft aspekt věci, je tu celá řada funkcí a možností, jak s málem dosáhnout epického výsledku. Natočíte nebo nahrajete do telefonu průměrné video, ale uděláte z něj něco, co je vtipné, dynamické a zábavné. To, co by dříve trvalo hodiny ve speciálních video programech, vytvoříte pár kliknutími. Funkce, o kterých může Facebook i Instagram zatím jen snít. Předpokládám ale, že tyto sociální sítě začnou TikTok postupně kopírovat, což se ostatně už pomalu dít začíná.

3. Vlastní reklamní systém, kde opět platí, že za pár investovaných korun dosáhnete astronomických čísel. S ohledem na mladší User Base, zatím spíše, co do Reache, než do nákupů. Ale na Facebooku to tehdy bylo totéž, tak je jenotázkou času, kdy uživatelé TikToku začnou nejen vytvářet a sledovat, ale i nakupovat.

Já si zatím příspěvky nesponzoruju a čísla jsou i tak jedno velké wow. Třeba na tento odkaz, který je vstupem do našeho funnelu, kliklo přes 3 000 lidí. Objednávek z toho vzešlo asi 20, takže nic převratného, ale pokud sem umístíte odkaz na free obsah jako je e-book, .pdf a podobně, a začnete akci překlápět do databáze, místo přímého prodeje v BIU, pravděpodobně nešlápnete vedle.

Zatím poznávám, testuji a zkouším, ale už teď jsem napnutý, co celý tenhle hype okolo TikToku přinese.

——

Fakta o TikToku
– Původně byl odstartoval jako Douyin v září 2016 v Číně
– V roce 2017, byla aplikace spuštěna společností ByteDance pro země mimo Čínu
– Koncem roku 2017 koupila společnost Musical.ly mateřská společnost TikTok ByteDance
– Má přes 800 milionů uživatelů po celém světě
– Aplikace byla stažena 1,5 miliarda krát
– TikTok je nejstahovanější aplikací v App Store (následuje Youtube a Instagram)
– 41 % uživatelů je věkově mezi 16 a 24
– Nejstahovanější je v Indii, daleko za Indií následuje Čína a USA.
– Uživatelé stráví na TikToku v průměru 52 minut denně
– Aplikace je dostupná ve 155 zemích
– 9 z 10 uživatelů používají TikTok několikrát denně
– Denně je zhlédnuto více než 1 miliarda nových videí

SocialSprinters Has Helped Generate 1,688,219 Leads and Counting!

How many will it help you get?

Get Your 14-Day Trial Now!