Nejčastější chyba online prodeje

Toto je nejčastější chyba online marketérů a podnikatelů. Chtějí peníze moc brzy. Ano, prodej je potřeba stavět na první místo. Ale zákazník je tvor náročný a potřebuje předehřát. Zvlášť, když jde o studený kontakt.

Ač se člověk chová v nákupech občas impulzivně, prochází jistou zákaznickou cestou. Existuje několik pojmenování. Nám se líbí S-D-T-C (See-Think-Do-Care).

V první fázi SEE oslovujete největší skupinu lidí. Nejsou to však úplně všichni. Vaše produkty nebo služby mají určitou skupinu lidí, kteří by vás mohli v budoucnu potřebovat. Snažíte se dostat do povědomí. 

V druhém kroku THINK už přemýšlí nad využitím služeb nebo koupi produktu. Zákazník porovnává, zjišťuje a hodnotí. Hledá řešení, jak svůj problém vyřešit. 

DO je rozhodovací. Zde zákazník ví, že nakoupí. Jen neví kde. Tady jej musíte přesvědčit, že vy jste mistři svého oboru.

A poslední fáze CARE. Na tu spousta podnikatelů zapomíná. Nejjednodušeji jde znovu získat právě zákazníky, kteří u vás už nakoupili a mají s vámi zkušenost.

Stejné je to jako při randění. Nejprve se snažíte upoutat druhé pohlaví (nejširší cílová skupina) a snažíte se dostat do povědomí. Ve druhém kroku THINK už chodíte na schůzky. Klidně i s více lidmi, později jen s vybranou osobou. Hodnotíte, jestli to má smysl, nebo ne. Ve fázi DO žádáte o ruku a berete se. A v CARE? To už je manželství na celý život.

Myslete na to, když komunikujete se svými zákazníky.

Otázky, které pomohou

  • Máte toto flow pokryté na svém webu? Nebo nově příchozí rovnou žádáte o ruku, aby si vás rovnou vzali?
  • Jak si při námluvách o kontakt říkáte? Agresivně vyskakovacím oknem ihned po načtení stránky, nebo se okno pro zanechání kontaktu krčí někde v rohu webu?
  • Máte promyšlenou taktiku a vybíráte si způsobem přihlášení ty lidi, kteří mají zájem o dlouhodobý vztah, nebo chcete mít rychlovku na jednu noc? Zkuste promyslet, jakou hodnotu lidem přihlášením dáváte – jestli jen jednorázovou aktivitu nebo dlouhodobý vztah.
  • Znáte své zákazníky? Víte, co je trápí a co skutečně řeší?

Jak to má být správně?

Zkuste zobrazovat vyskakovací okno zobrazit až po prohlédnutí několika stránek, ale v košíku a objednávkovém procesu jej vypněte. Kontakt spíše získáte.

Nabídněte lidem za kontakt nějakou konkrétní protihodnotu. Radu, průvodce, dřívější přístup k nákupním akcím. Obyčejnou frází „Nechte si zasílat newsletter“ se moc kontaktů do databází nepřihlásilo.

Aplikace SocialSprinters pomáhají firmám, podnikatelům a marketérům pokrýt všechny prodejní fáze. Vyzkoušejte je na 14 dní za 1 Kč a získejte nástroj pro získávání kontaktů a péči o zákazníky.

SocialSprinters Has Helped Generate 1,688,219 Leads and Counting!

How many will it help you get?

Get Your 14-Day Trial Now!